Előfizetői tartalom

Eszeveszetten zuhannak a lakáshitelek, egy évtizede nem látott pénzkivonás a magyarok bankszámláin

Az előző két havinál is nagyobb mértékben, 69%-kal esett vissza a lakáshitelek új kihelyezése márciusban. A fogyasztási hitelek ezúttal is tűrhetően tartották magukat, de a Baross-hitelprogram ellenére a céges hitelezés gyengélkedett. Utoljára 2014-ben fordult elő az elmúlt 12 havihoz fogható pénzkivonás a lakossági betétekből. Utóbbiak mindössze 19%-a van lekötve, a vállalatoknál ez az arány 32%. Az MNB friss adataiból szemezgettünk.

Közzétette a jegybank a bankszektor friss hitelpiaci és betéti statisztikáit, ezek összességében meglehetősen borús képet festenek, részben a magas kamatkörnyezet, részben az infláció miatt. A hitelpiaci aktulitásokkal részletesen is foglalkozott a Portfolio múlt csütörtöki Hitelezés 2023 konferenciája, tudósításunk itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2023. 05. 04. Mi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés