Előfizetői tartalom

Külföldre kacsingat és önálló befektetési bankot alapít az MBH Bank

Portfolio
2 milliós ügyféltáborral, ezen belül 1,6 millió lakossági ügyféllel rendelkezik a május 1-jén elindult MBH Bank, amelynek jövőbeni célkitűzéseiről egy csütörtöki sajtóbeszélgetésen beszélt a menedzsment. Mint kiderült, kihasználná a bank a fúziós lendületet: a külföldi akvizíciós lehetőségek közül négy-öt felvásárlási célpontot már meg is vizsgáltak, és akár már az idén év végén képesek lehetnek egy akvizíció végrehajtására. Barna Zsolt elnök-vezérigazgató bejelentette azt is: szeptember 1-jével egy önálló banki engedéllyel rendelkező befektetési bankot hoznak létre befektetési szolgáltatások nyújtására.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója a társaság sajtóbeszélgetésén egyebek mellett elmondta: 2023. május 1-jével végbement a 2021 tavaszán megalkotott fúziós stratégia döntő lépése: megtörtént a Takarékbank beolvadása az MKB Bankba, és létrejött az MBH Bank, amely már most több területen piacvezető, az MKB és a Budapest Bank már tavaly tavasszal megtörtént...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés