Előfizetői tartalom

Vadiúj számokat közölt a kormány a kamatstopban érintett hitelekről

Portfolio
Friss adatokat osztott meg a Gazdaságfejlesztési Minisztérium a kamatstopban lévőkről és az általuk elért megtakarítás összegéről. A közlemény alapján 2023 közepéig 220-225 milliárd forintot mozgat át az intézkedés a bankoktól a hiteladósok zsebébe, ezt a második félévben pedig további 100-105 (a Portfolio becslése alapján is legalább 70) milliárd forinttal fejelheti meg az intézkedés bejelentett meghosszabbítása.

A minisztérium délutáni közleménye megerősíti a Kormányinfón elhangzottakat: a kormány a jövőre tekintettel azt az elvi döntést hozta, hogy a kamatstopok kivezetésére csak akkor adódik lehetőség, ha a jegybanki irányadó kamat egy számjegyű lesz. A jegybanki irányadó kamat egy számjegyűvé válását megelőzi az infláció egy számjegyűvé csökkentése - tették hozzá....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés