Előfizetői tartalom

Figyelmeztetés jött az EKB alelnökétől: megindulhatnak felfelé a nemteljesítő hitelek

Portfolio
Az Európai Központi Bank kamatemelései már a célegyenesben vannak - mondta Luis de Guindos, az EKB alelnöke egy olasz lapnak, ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a magasabb hitelfelvételi költségek stresszt okozhatnak a bankok eszközminőségében, még akkor is, ha a mutatók eddig egészségesek maradtak, és egyelőre a magasabb kamatmarzs bőven kompenzálja a bankokat a nemteljesítő hitelek kezdeti emelkedéséért.

Az EKB tavaly július óta összesen 375 bázisponttal emelte a kamatlábakat, és további emeléseket ígért, de a korábbinál visszafogottabb ütemben, 25 bázispontos lépésekkel. "Most már a monetáris politikai szigorítási pályánk célegyenesébe értünk" - idézte de Guindos vasárnapi kijelentését az Il Sole 24 Ore a Reuters szerint. "És ezért visszatérünk a normalitáshoz,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés