Előfizetői tartalom

Megduplázta nyereségét a KBC, akár rendkívüli osztalék is jöhet

Portfolio
Az egy évvel korábbi 452 millió eurónak csaknem a duplájára rúgó, 882 millió eurós nettó eredményt ért el az első negyedévben a KBC, többek között a növekvő bevételeknek és a nettó céltartalék-feloldásnak köszönhetően, miközben a biztosítási üzletág meglehetősen hatékonyan működött. A 2022-es évre már kifizetett 4 eurós osztalékon felül a többlettőke felosztását tervezi a pénzügyi csoport, ami részvény-visszavásárlás és rendkívüli osztalék formájában történhet.

Ami az egyes eredmény- és mérlegtételeket illeti: a nettó kamatbevétel az egy évvel korábbihoz képest 10%-kal nőtt, a nettó kamatmarzs 13 bázispontos növekedése mellett, a nettó díj- és jutalékbevételek 1%-kal haladták meg az egy évvel korábbit (a vagyonkezelési és a banki bevételek egyöntetű növekedésének köszönhetően), miközben a kereskedési és valós értékelési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés