Előfizetői tartalom

Óriási bukót és nyereséget könyvel el egyszerre a UBS a Credit Suisse felvásárlásán

Portfolio
A UBS egy olyan üzletbe volt belekényszerítve a Credit Suisse felvásárlásával, amelyet nem kívánt lefolytatni, de a romló gazdasági kilátások miatt a hatóságok felszólítására kénytelen volt megtenni azt – írja a Reuters. A lap egy másik tudósításából az is kiderül, hogy egy banki prezentáció szerint az ügyletre a UBS-nek összesen 17 milliárd dollárnyi ráfordítást kell elszámolnia, ezzel szemben viszont akár 34,8 milliárd dollárt is nyerhet rajta a második negyedévben.

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) UBS által benyújtott keddi dokumentumában a pénzintézet azt közölte a befektetőkkel, hogy a vészhelyzeti körülmények miatt mindössze 4 napja volt a Credit Suisse átvilágítására, ez azonban nem volt elég a vizsgálatok teljes körű lefolytatására. A UBS-nek sürgősen kellett cselekednie, így egy olyan üzletbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés