Előfizetői tartalom

8 milliárddal többet fizet a K&H Bank az extraprofitadó friss változtatása miatt

Portfolio
A 25 milliárd forintnyi extraprofitadó ellenére 12,8 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta az első negyedévet a K&H Bank. Ahogy megírtuk, az adó április végi módosításának egyik nagy vesztese a K&H, a változtatáson - mint most kiderült - további 8 milliárd forintot bukik a pénzintézet. A bank működési bevételei 24%-kal, hitelállománya 25%-kal nőtt egy év alatt. A K&H Biztosító 2023 első negyedévében 0,8 milliárd forintos veszteséget könyvelt el a teljes évre vonatkozó extraprofit-adó miatt.

A tulajdonos KBC első negyedéves teljesítményéről alábbi két cikkünkben írtunk: Kapcsolódó cikkünk 2023. 05. 16. Megduplázta nyereségét a KBC, akár rendkívüli osztalék is jöhet 2023. 05. 17. Kevesen számítottak erre: hatalmasat alakítottak a magyar bankok tulajdonosai A K&H Csoport közleményben ismertette: A bank adózás utáni eredménye 12,8 milliárd forintot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés