Előfizetői tartalom

Zárt ajtók mögött újabb bankmentések lehetőségéről beszélt az amerikai pénzügyminiszter

Portfolio
Miközben a hivatalos közleményből kimaradt, zárt ajtók mögött arról beszélt tegnap Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter több mint két tucatnyi banki vezérigazgató körében, hogy jöhetnek még banki összeolvadások az Egyesült Államokban – tudta meg két forrásból a CNN. Ez lefordítva azt jelenti, hogy további bankmentésekre lehet még szükség, és az összeolvadások ezeket lennének hivatottak kezelni.

Mindez azért érdekes, mert a hivatalos pénzügyminisztériumi közlemény csak az amerikai bankrendszer erejét, egészségességét méltatta, igaz a minap Yellen óvatosan már utalt rá a Reutersnek adott interjúban, hogy az amerikai regionális és közepes méretű bankoknál lehetnek még összeolvadások. Az elmúlt hetekben a 2008 óta látott legsúlyosabb amerikai bankválság zajlott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés