Előfizetői tartalom

Gyökeres átalakulások jönnek a betétbiztosítás területén Európában

Portfolio
Gyökeresen átalakulhat a betétbiztosítási rendszerek helye a felszámolási hierarchiában, növekedhet azok szerepe a szanálási finanszírozásoknál, illetve a határon átnyúló kifizetések területén is. A közelmúlt ilyen szabályok szerint zajló magyarországi eljárásai nyomán az Országos Betétbiztosítási Alap felszámolási térülései jóval magasabbak lettek a korábbi, e speciális szabály előtti eljárásokhoz képest – hívta fel a figyelmet az MNB alelnöke az Európai Betétbiztosítók Fórumának Magyarországon tartott közgyűlésén.

Az Európai Betétbiztosítók Fóruma (European Forum of Deposit Insurers, EFDI) több évtizedes működése óta először most, május 24. és 27. között rendezi meg éves közgyűlését és nemzetközi konferenciáját hazánkban, az idén 30 éves házigazda, az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) közreműködésével. A rendkívüli eseményre több mint 60 országból érkeztek előadók...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái