FONTOS Uniós források: a Bizottság heteken belül eurómilliárdok utalását engedheti meg Magyarországnak
 
Előfizetői tartalom

Karbonsemlegességet vállalt az Erste: a hitelezés is át fog alakulni

Portfolio
2023-tól már karbonsemlegesen működik az Erste Magyarországon. Jelenleg még offset projektek segítségével tudja ezt elérni a bank, de 2030-tól ezek nélkül folytatnák a karbonsemleges működést. Az elmúlt hat évben több mint 70 százalékkal csökkentették a szén-dioxid kibocsátást, ennek része, hogy itthon 100%-ban zöld árammal működtetik az irodákat. A környezeti szempontok mellett a társadalmi felelősségvállalást illetően pénzügyi edukációt folytatnak, valamint alapítványokat és civil szervezeteket támogató programokat hoztak létre. A zöld átállás finanszírozásáról, a zöld hitelezési stratégiáról, valamint a bank társadalmi-környezeti felelősségvállalásról volt szó az Erste sajtóreggelijén.

A zöld átmenet - finanszírozás és saját célok Az Erste saját működéséből fakadó karbonlábnyoma tavaly 1700 tonna volt, ez 70 százalékkal kevesebb az öt évvel ezelőttinél. A kibocsátást a bank kvótavásárlással tudja semlegesíteni. „Az a célunk, hogy a jövőben olyan programokat, finanszírozási lehetőségeket találjunk a régióban, de leginkább Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái