Előfizetői tartalom

Dőlnek a bevételek az MBH Bankhoz, de visszaesett a hitelezés

Palkó István
Kiugró nyereséget ért el a fúzió előtti utolsó negyedévben, vagyis az év első három hónapjában az MBH Bank. A korrekciós tételek nélkül számított profit ugyanis 91 milliárd forint volt, duplája az egy évvel korábbinak. Az eredményjavulás annak köszönhető, hogy a bank kamatjövedelme ezen időszak alatt 75 milliárd forinttal javult, vagyis szintén megduplázódott a kamatkörnyezet emelkedésének köszönhetően. Az állami terhek növekedése miatt ugyanakkor a számviteli nyereség valamelyest csökkent, 22,3 milliárd forintra. A hitel- és betétállomány egy év alatt még nőtt, 2022 vége óta viszont a piaci trendekkel összhangban már csökkent a banknál.

Mivel a tőzsdén jelenlévő MKB Bank olvasztotta magában tavaly április 1-jén a Budapest Bankot, idén május 1-jén pedig a Takarékbankot is, ezért tőzsdei beszámoló formájában, konszolidáltan láthatjuk a hármas fúzióval létrejött MBH Bank negyedéves számait is, mégpedig 2021 elejéig visszamenőleg. A friss, 2023. első negyedéves gyorsjelentés kiugró bevételnövekedésről...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái