Előfizetői tartalom

Elárulta Nagy Márton, mire megy ki a játék az éjszaka megjelent nagy változásokkal

Portfolio
Négy terelőlépést tett az éjszaka kihirdetett jogszabályokkal a kormány annak érdekében, hogy az állampapírok iránti kereslet növekedjen - mondta Nagy Márton miniszter egy mai sajtóbeszélgetésen. Ezek közül kettő az intézményi, kettő pedig a lakossági állampapírkeresletet célozza meg. A kormány várakozásai szerint a bankoktól 1300, a befektetési alapoktól 500 milliárd forint extra kereslet érkezhet az állampapírpiacra a változtatásoknak köszönhetően, és a lakosságtól is több száz milliárd forintnyi új forrást várnak.

2023. június 01. 11:50 Megosztás Nagy Márton biztos benne, hogy a bankok felezni tudják jövőre az extraprofitadójukat Vannak bankok, amelyeknek 40-50%-kal kell majd növelniük az állampapír-állományukat, ha az új szabályok szerint felezni akarják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés