Előfizetői tartalom

Jön az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0, nagy feladat hárul a bankokra

Portfolio
A Portfolio Financial IT 2023 konferenciáján Huba Eörs, az IFUA Horváth ügyvezető partnere a 2024 februárjában elstartoló Azonnali Fizetési Rendszer 2.0. adta üzleti lehetőségekről beszélt. Az előadásból kiderült, hogy az ARF 2.0 -val egy hatalmas piac nyílik meg a bankok előtt, a rendszer alapjaira pedig számos fizetési szolgáltatást lehet építeni.

A rendszer 2024 februárjában indul majd, és potenciálisan 4 millió felhasználója lesz, mivel szinte mindenki ügyféllé válik, aki rendelkezik okostelefonnal. Hatalmas előnyt jelent, hogy a rendszer tranzakcióilleték-mentes lesz ügyféloldalon. Az AFR 2.0 estében 11 000 milliárd dolláros potenciális piacot látni. A postai csekk valószínűleg végleg eltűnhet az AFR 2.0. jóvoltából...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés