Előfizetői tartalom

Rengeteg kibertámadás éri a pénzügyi szektort - Hamarosan jön az EU-s direktíva a fenyegetés ellen

Portfolio
Bartal Iván, a Oppenheim ügyvédiroda partnere a DORA-szabályozásról beszélt a Portfolio Financial IT 2023 konferenciáján. A pénzügyi rendszert érintő kiberfenyegetés elhárítását célzó direktíva még nincs teljesen kész, várhatóan jövő év elején véglegesítik, és számos fontos elvárást fogalmaz meg a szektor szereplői felé.

Egyre több kiberbiztonsági kockázattal kell szembenéznie a pénzügyi szektornak. Egy kutatás szerint a kitettség tavaly több száz milliárd dollárba került a szereplőknek. Az MNB is készített egy kiberfenyegetettségi térképet, amelyben arra jutottak, hogy a kiberbiztonsági kockázatok nem állnak meg a határoknál. A pénzügyi rendszer rendkívül összekapcsolt, így a kockázatok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés