Előfizetői tartalom

Történelmi pillanat: megszületett Svájc új szuperbankja

Portfolio
Lezárult hétfőn a Credit Suisse és a UBS összeolvadása, ezzel létrejött egy 1600 milliárd dolláros mérleggel rendelkező óriásbank, amely globális szinten is meghatározó szereplője lesz a vagyonkezelési piacnak. A UBS máris korlátozásokat vezetett be a Credit Suisse bankáraira: többek között nem vihetnek fel a banki rendszerbe olyan ügyfeleket, amelyek kiemelten kockázatos országból érkeztek, de ukrán politikusoknak és állami vállalatoknak sem nyithatnak számlát.

Ez egy új fejezet kezdete a UBS, Svájc és a globális pénzügyi világ számára is

 – mondta Sergio Ernotti, a UBS vezérigazgatója, miután bejelentették, hogy véget ért a Credit Suisse felvásárlásának folyamata. Hozzátették, hogy ez volt a legnagyobb banki ügylet a 2008-as válság óta, és bár sok kihívást, számos lehetőséget is jelentett a bankároknak és az ügyfeleknek egyaránt. A bankvezér kiemelte: nem kételkednek abban, hogy a felvásárlás problémamentesen fog lezárulni – írja a Bloomberg.

A UBS immár 5000 milliárd dolláros vagyonával a világ legnagyobb vagyonkezelője lesz, és olyan kulcsfontosságú pozíciókat szerez majd a piacokon, amelyek eléréséhez a felvásárlás nélkül évekre lett volna szüksége.  

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés