Előfizetői tartalom

Túl sok műanyaghulladék keletkezik bankkártyákból - Újrahasznosítási programot indít a Mastercard

Portfolio
A Mastercard  globális projektet indított a hitel- és betéti kártyák újrahasznosítására, ezzel megelőzve, hogy kártyák milliárdjai végezzék hulladéklerakókban. A Mastercard első körben a brit HSBC bank nyolc fiókjával partnerséget, de a Mastercard világszerte felkéri a bankokat, hogy csatlakozzanak a programhoz, és segítsenek a méretgazdaságossági előnyök kiaknázásában - írja a Reuters.

A terv keretében a Mastercard olyan aprítógépeket bocsát a HSBC rendelkezésére, amelyek egyenként 10 000 kártya vagy 50 kg (110 font) műanyag tárolására alkalmasak. Amint megteltek, egy műanyag-újrahasznosító létesítménybe szállítják majd. A kísérleti projekt kezdetben hat hónapig tart, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy bármilyen plasztikkártyát újrahasznosítsanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés