Előfizetői tartalom

Változnak a CSOK, a falusi CSOK és a babaváró szabályai - Mit várhatunk ettől?

Portfolio
A háború kitörése óta a körülmények alapvetően változtak meg, a magas infláció átértékelte a jelenlegi családtámogatás hasznosságát - mondta Gulyás Gergely a mai Kormányinfón. Ezért a babaváró hitelt és a CSOK-ot is megváltoztatja a kormány: a falusi CSOK keretét jelentősen megemelik, a babaváró hitel maximális összege 10-ről 11 millióra nő, de szigorodnak az igénybevételi szabályok, az 5000 fő feletti települések esetében a CSOK egyelőre megszűnik, és új támogatási rendszert dolgoznak ki.

Változnak a szabályok A Kormányinfón elhangzott, hogy a babaváró hitel egy fontos eszköz, de az utóbbi időben kitolódott a gyermekvállalási kedv. A babaváró hitel maximális összegét 10-ről 11 millióra növeli a kormány, de 2024 január elsejétől azok vehetik fel, ahol a házastársak hölgy tagja 30 év alatt van. 2025 január elsejéig - egy átmeneti időszakban - még jogosultak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés