Előfizetői tartalom

Gigantikus lyukat tártak fel a Bank of America mérlegében, 100 milliárd dolláros veszteségen csücsül a bank

Portfolio
Hatalmas, 100 milliárd dolláros nem realizált kötvény-árfolyamveszteségen ült a Bank of America az első negyedév végén, ami a teljes amerikai bankszektor hasonló veszteségének az egyötöde – írja a Financial Times a Szövetségi Betétbiztosító Társaság, az FDIC adataira hivatkozva. Attól valószínűleg nem kell tartani, hogy ennek a mínusznak a jó része realizált veszteséggé válik, és a Silicon Valley Bank sorsára jut a hitelintézet, mindenesetre a részvényárfolyam megérzi ennek kockázatát.

A Bank of America most a három évvel ezelőtti döntéseinek issza a levét, akkor a világjárvány idején beáramló 670 milliárd dollárnyi betéti likviditás nagy részét a kötvénypiacokra áramoltatta, amikor azoknak a hozama alacsonyan, árfolyama magasan volt. E lépések következtében az eszközállománya alapján második legnagyobb amerikai banknak számító Bank of America...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés