Előfizetői tartalom

K&H: a tartalékkal rendelkező fiatalok egyharmada nem húzná egy hónapnál tovább jövedelem nélkül

Portfolio
Anyagilag törékeny helyzetben van a fiatalok jelentős része a K&H ifjúsági index első negyedéves eredményei szerint. A 19-29 éves korosztály 49 százalékának van megtakarítása, szemben az előző negyedévekre jellemző, inkább 60 százalékhoz közeli aránnyal. A megtakarítással rendelkező fiatalok 38 százaléka ráadásul legfeljebb egy hónapot tudna kihúzni jövedelem nélkül - derül ki a K&H közleményéből.

A rendszeres napi kiadások emelkedésének eredményeként jelentősen csökkent a megtakarítással rendelkező fiatalok aránya, sokan közülük mindössze egy hónapra elegendő tartalékkal rendelkeznek a K&H ifjúsági index első negyedéves eredményei szerint. A 19-29 évesek körében végzett reprezentatív kutatás a korosztály tagjainak megtakarítási szokásait vizsgálta. A felmérésből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés