Előfizetői tartalom

A Gazprom leánya hatalmas összegre pereli a Deutsche Bankot és a Commerzbankot

Portfolio
A Gazprom orosz gázipari óriásvállalat leányvállalata, a RuszKhimAljansz az orosz bírósági dokumentumok szerint összesen 31 milliárd rubel (348 millió dollár) követelésére nyújtott be keresetet a Deutsche Bank és a Commerzbank ellen. A Gazprom által 50 százalékban tulajdonolt vállalat több mint 22 milliárd rubelt követel a Deutsche Banktól és több mint 8 milliárd rubelt a Commerzbanktól - írja a Reuters. Az ebben az ügyben is eljáró orosz bíróság az év elején az oroszok kérésére elrendelte a Linde német ipari gázokkal foglalkozó vállalat közel 500 millió dolláros vagyonának befagyasztását.

Az orosz Gazprom leánya beperelte a német Deutsche Bankot és a Commerzbankot, a cég összesen 31 milliárd rubelt (348 millió dollár) követel az orosz bírósági dokumentumok szerint. A RuszKhimAljansz több mint 22 milliárd rubelt követel a Deutsche Banktól és több mint 8 milliárd rubelt a Commerzbanktól. Ez év elején ugyanez a bíróság jóváhagyta a RuszKhimAljansz kérelmét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés