Előfizetői tartalom

Politikai indíttatású számlabezárások miatt változnak a törvények az Egyesült Királyságban

Portfolio
Új szabályozást jelentett be a brit pénzügyminisztérium: a törvény előírja a bankok számára, hogy alaposan indokolják meg, illetve késleltessék a számlák bezárásáról szóló döntéseket, mivel az elmúlt időszakban számos aggály merült fel azzal kapcsolatban, hogy bankszámlák megszüntetése néhol csupán politikai indíttatásból történt. 

Az ügy egyik főszereplője Nigel Farage, a Brexit prominens támogatója, aki azt állította, hogy a politikai álláspontja miatt korlátozzák a banki szolgáltatásokhoz való hozzáférését. Alison Rose, a brit állami hátterű NatWest bank vezérigazgatója bocsánatot kért Farage-tól, miután részletesen felül kellett vizsgálni a politikus számláját. A probléma azzal volt, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés