Előfizetői tartalom

Rendszerszinten is fontos, orosz tulajdonú bankot államosított Ukrajna

Portfolio
Válaszul Moszkva agressziójára az ukrán központi bank bejelentette, hogy államosítani kívánja az orosz tulajdonú Sense Bankot, az ország egyik vezető kereskedelmi bankját. Az Ukrán Nemzeti Bank (NBU) célja, hogy a rendszerszinten fontos bankot kivonja a piacról és ideiglenes igazgatása alá helyezze. A lépés része Kijev Oroszország elleni gazdasági szankcióinak és az orosz állam által Ukrajnában tartott vagyon elkobzására irányuló törekvéseknek - írja a Reuters. 

Andrij Pyshnyi, az NBU elnöke egy sajtótájékoztatón garanciákat vállalt, hogy az ügyfelek nem érzik majd meg az átállást. A korábban Alfa-Bank Ukrajna néven ismert Sense Bank jelenleg Ukrajna 10. legnagyobb eszközállományú bankja, és a központi bank adatai szerint szerepel a rendszerszinten jelentős bankok listáján. Az ukrán kormány már számos szankciót bevezetett Oroszországgal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés