Előfizetői tartalom

A babaváróra jogosult párok fele elvérzett volna a 2024-ben életbe lépő szigorítás alapján

Portfolio
A 2019 júniusa óta elérhető Bankmonitor babaváró hitel kalkulátort használók közül mintegy 109 ezren feleltek meg a támogatás összes személyi feltételének, vagyis nekik volt lehetőségük megigényelni a konstrukciót. Közülük minden második (50 600) párnál ugyanakkor a feleség már betöltötte a 30. életévét a kalkuláció időpontjában, vagyis a 2024-ben érvénybe lépő szabályok alapján minden második pár elesett volna a lehetőségtől.

A babaváró támogatás igényléhez számos személyi feltételt kell teljesíteniük a fiataloknak, a 2019 júniusi indulás óta pedig már több százezren ellenőrizték a Bankmonitor babaváró kalkulátorával, hogy jogosultak-e a lehetőség kihasználására. Közülük kicsivel 40 százalék felett volt azok aránya, akik az adott pillanatban legalább egy feltételt nem teljesítettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés