Előfizetői tartalom

Három EU-s bank bukott el a stresszteszten

Portfolio
Három uniós bank nem teljesítette a kötelező tőkekövetelményeket az európai stresszteszt során, ami 496 milliárd eurónyi elméleti veszteséget eredményezett a tartalékukból - közölte az EU bankfelügyelete. A stresszteszt, amely a 2008-as globális pénzügyi válságot követően rutinszerű feladat, 70 bankra terjedt ki. Az Európai Bankhatóság (EBA) nem hozta nyilvánosságra annak a három banknak a nevét, amelyik nem teljesítette a követelményeket.

Az Európai Unió bankfelügyelete által nemrégiben elvégzett stresszteszt során három uniós bank nem teljesítette a kötelező tőkekövetelményeket. A teszt 496 milliárd euró (546 milliárd dollár) elméleti veszteséget eredményezett a puffereikből. A banki stressztesztek, amelyek a 2008-as globális pénzügyi válság után váltak általánossá Európában és az Egyesült Államokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés