Előfizetői tartalom

Nem tudsz eligazodni az új diákhitel számlák között? Mi kiszámoltuk neked, melyik a legjobb

Nagy Botond
Kiderültek szerdán az egyetemi felvételi ponthatárok, így több mint százezer diák kezdheti meg a felsőoktatási tanulmányait szeptembertől. Az önköltséges képzésen résztvevő hallgatók közül vélhetően sokan a diákhitelre fognak támaszkodni a tandíj kifizetésekor, de valószínűleg az állami ösztöndíjas hallgatók sem zárkóznak el majd teljesen a szabadfelhasználású diákhiteltől. A kormány idén kissé átalakította a diákhitelek rendszerét, és a 2023-as őszi félévtől kezdve az ilyen kölcsönöket már csak diákhitel számlákra lehet majd folyósítani. Cikkünkben a Pénzcentrum kalkulátorával összehasonlítottuk ezeket az ajánlatokat, és megnéztük, mennyivel olcsóbbak ezek a konstrukciók a bankok egyéb, diákoknak és nem diákoknak szánt ajánlatainál.

Tavaly októberben a kormány nagy változásokat jelentett be a diákhiteleknél: egy akkor megjelenő rendelettervezet szerint 2023 júliusától csak meghatározott bankoknál vezetett számlára lehet majd folyósítani a szabad felhasználású diákhiteleket. A pénzintézeteket egy nyílt közbeszerzési eljárás keretében választották ki, e pályázatot pedig négyévente fogják megismételni....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái