Előfizetői tartalom

Visszaesett a Raiffeisen profitja, még dolgoznak az orosz leánybank leválasztásán

Portfolio
Közzétette friss számait a Raiffeisen Bank International, a bank közölte, hogy az első félévben a konszolidált profitja 1,235 milliárd eurót tett ki, ami lényegesen elmarad a tavalyi hasonló időszaki 1,712 milliárdtól. A különbség oka, hogy a tavalyi számokat jelentősen megdobták a bolgár leánybank eladásából befolyó összegek. Mindeközben a bank azt közölte, szorgosan dolgozik az orosz és fehérorosz üzletágak eladásán vagy leválasztásán, igaz, a Reuters szerint a bank az első félévben 9%-os profitnövekedést könyvelt el Oroszországban, miközben a teljes bankcsoport eredménye 24%-kal esett vissza éves összevetésben.

Közzétette friss számait a Raiffeisen Bank International, a bank közölte, hogy az első félévben a konszolidált profitja 1,235 milliárd eurót tett ki, ami lényegesen elmarad a tavalyi hasonló időszaki 1,712 milliárdtól. A különbség oka, hogy a tavalyi számokat jelentősen megdobták a bolgár leánybank eladásából befolyó összegek.

A második negyedévben így a bank 578 millió eurós konszolidált eredményről számolt be, ami lényegesen elmarad a tavalyi második negyedévben elért 1270 milliárd eurós profittól (a fenti okok miatt), és egyben az elemzők által várt 584 millió eurós konszenzust is alulmúlja.

Az Oroszország és Fehéroroszország nélkül számított nettó kamatbevétel 4,2%-kal 1,36 milliárd euróra nőtt negyedéves összehasonlításban. A nettó díj- és jutalékbevételek a második negyedévben 4,4%-kal, illetve 5,2%-kal nőttek Közép- és Dél-Kelet-Európában és Délkelet-Európában.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés