Előfizetői tartalom

Nagyot estek a lakáshitelek, itt vannak az MNB friss adatai

Portfolio
Folytatódik az összeomlás a lakáshiteleknél, az MNB friss számai szerint júniusban 59%-kal kevesebb hitelt vett fel a lakosság, mint tavaly ugyanekkor. A személyi kölcsönöknél 5%-os visszaesést látunk, miközben az új forintos betétszerződések összege nagyobbat emelkedett éves összevetésben a lakosság mellett a vállalatoknál is.Fontos azonban kiemelni, hogy a lakosság betétállománya több százmilliárd forinttal csökkent májusról júniusra.

2023 júniusában a szezonálisan igazított adatok szerint, csak a tranzakciókat figyelembe véve, a háztartások nettó hitelfelvevők voltak, míg betéteik állománya csökkent. A nem pénzügyi vállalatok esetében mind a hitelek, mind pedig a betétek állománya csökkent tranzakcióból eredően a hónap során – számol be róla az MNB friss közleményében. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés