FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Terven felül teljesít a Garantiqa, 3200 milliárd forint fölé emelkedett a biztosított hitelállomány

Portfolio
Az első félévben 2545 milliárd forintra emelkedett a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. (Garantiqa) kezességvállalási állománya, ez éves szinten mintegy két százalékos növekedést jelent. A Garantiqa kezességvállalásával biztosított teljes hitelállomány 5%-kal, 3203 milliárd forintra emelkedett - derül ki a pénzintézet közleményéből.

A Garantiqa kezességvállalása az első félévben szinte teljes mértékben az állami (kamat)támogatott konstrukciókhoz kapcsolódott: a kockázatcsökkentő kezességvállalás révén számos olyan kkv juthatott kölcsönhöz, amelyek garancia nélkül nem lettek volna alkalmasak a kedvezményes hitelfelvételre. A Garantiqa kezességvállalásával biztosított hitelállomány a 2022. első...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés