Előfizetői tartalom

Bajban van Nigéria, a jegybanknak amerikai bankoktól kellett pénzt kérnie

Portfolio
Nigéria központi bankja 7,5 milliárd dolláros hitelt kapott a JP Morgan és a Goldman Sachs amerikai bankoktól - derül ki a 2015 óta először közzétett pénzügyi kimutatásokból. Ez a hír pénteken lejtmenetbe küldte Nigéria nemzetközi kötvényeit. A nagy összegű külföldi hitelek potenciálisan növelhetik a központi bank terheit, amely folyószámlahitelt kér a kormánytól, hogy fedezze az olajiparban elterjedt lopások miatt növekvő hiányt.

A nigériai központi bank nemrégiben közzétett pénzügyi kimutatásában közzétette, hogy 7,5 milliárd dolláros hitelt kapott a JP Morgan és a Goldman Sachs amerikai bankóriásoktól. Ez a 2015 óta első ilyen jellegű fejlemény pénteken a nigériai nemzetközi kötvények jelentős árfolyamcsökkenéséhez vezetett. A nigériai kormány az olajiparban elterjedt lopások miatt egyre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés