Előfizetői tartalom

Zöldül a hitelállomány: egyre több finanszírozás megy energiahatékony lakóingatlanokra

Portfolio
Folyamatosan növekszik a zöld finanszírozás aránya az MBH Jelzálogbank kihelyezett hitelállományában, és a bank célja továbbra is a hazai lakásállomány korszerűsítése zöld hitelek segítségével – derül ki az MBH Csoporthoz tartozó hitelintézet 2022-es évről szóló fenntarthatósági jelentéséből, amelyet a Budapesti Értéktőzsde honlapján tettek közzé kedden. 2022-ben a bank növelte a zöld finanszírozás arányát, valamint fejlesztette a károsanyag-kibocsátás mérésére szolgáló módszertanát.

Az MBH Jelzálogbank 2022 első negyedévétől háromhavonta szolgáltat részletes adatokat a zöld jelzáloglevelek fedezetének számító zöld hitelek és zöld ingatlanbiztosítékok összetételéről és energetikai profiljáról. 2022-ben a zöld jelzáloglevelek aránya 1,6 százalékról 3,7 százalékra nőtt a több mint 367 milliárd forintot kitevő teljes jelzáloglevél-állományon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés