Előfizetői tartalom

Két magyar kormányintézkedést ötvözhet Olaszország a brutális bankadójával

Portfolio
Miközben Magyarországon 2022 közepe óta életben van a banki extraprofitadó és 2022 eleje óta az ettől független kamatstop is, Olaszország összekapcsolhatja az adót és az adósvédelmi intézkedést: a 2-3 milliárd eurósra tervezett, ősszel bevezetendő bankadóból közvetlenül a hiteladósokat segítenék meg, akik most a hitelkamataik és törlesztőrészletük emelkedésétől tartanak.

Most már csak apró változtatások lehetnek az olasz bankadóban, amelyből 2-3 milliárd eurót tervez beszedni az olasz kormány – írja a Bloomberg. A rendeletben már létező intézkedést a nyári szünet után nyomhatják át az olasz törvényalkotáson, és a kamatkörnyezet emelkedéséből származó többletnyereség 40%-át szedné be vele a bankoktól a Giorgia Meloni vezette kormány....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés