Előfizetői tartalom

Itt az első segítség az adósoknak: nem fognak késedelmi kamatot felszámolni a bankok Ausztriában

Portfolio
Ahogy arról a múlt héten mi is beszámoltunk, Willi Cernko, az Erste Group vezérigazgatója Linkedin profilján bejelentette, hogy az osztrák bankszektor lépéseket kíván tenni az adósok terheinek enyhítése érdekében. Az első tervet csütörtökön hozták nyilvánosságra, eszerint a változó kamatozású hitelek esetében a következő egy évben a bankok nem fognak késedelmi kamatot vagy emlékeztető költségeket felszámolni.

Willi Cernko Linkedinen megjelent leírása szerint az utóbbi időben felerősödtek az emelkedő kamatkörnyezet két fő hatásáról: a banki profit növekedéséről és a hitelkamatok emelkedéséről szóló viták Ausztriában. Cernko közölte: a következő napokban az osztrák kereskedelmi kamara illetékes szakosztályának vezetőjeként fogja bemutatni a bankszektor terveit az adósok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés