Előfizetői tartalom

A Sberbank 3 milliárd rubel extraprofitadót fizet be az orosz költségvetésbe

Portfolio
Oroszország legnagyobb bankja, a Sberbank bejelentette, hogy 3 milliárd rubellel (mintegy 32 millió dollárral) járul hozzá az állami költségvetéshez a kivetett extraprofitadó részeként. A Vlagyimir Putyin által a hónap elején törvénybe iktatott adó célja, hogy 300 milliárd rubel bevételre tegyen szert az állami költségvetésre nehezedő nyomás enyhítésére.

A Sberbank bejelentette, hogy 3 milliárd rubellel járul hozzá a nemzeti költségvetéshez a Moszkva által a vállalatok többletnyereségére kivetett adó részeként. Vlagyimir Putyin nemrég írta alá azt a törvényt, amelynek célja további 300 milliárd rubel állami költségvetésbe való becsatornázása, hogy ezzel enyhítsék a nyomást, amit az Ukrajnában viselt háború okoz. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés