Előfizetői tartalom

Hamarosan dönthet az EKB a digitális euróról, ám egy nagy veszélyre figyelmeztetnek

Portfolio
A digitális euró bevezetéséről szóló végleges döntés meghozatala előtt az Európai Központi Banknak (EKB) azonosítania és mérnie kell annak a digitális pénz euróövezet bankrendszerére gyakorolt hatását - véli Margarita Delgado, a spanyol jegybank alelnöke. Az EKB októberben dönt arról, hogy folytatja-e a digitális euró bevezetését. Delgado hangsúlyozta, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni a bankok versenyképességét és jövedelmezőségét befolyásoló potenciális elemeket.

Az Európai Központi Banknak (EKB) alaposan fel kell mérnie a digitális eurónak az euróövezet bankrendszerére gyakorolt hatásait, mielőtt végleges döntést hozna annak esetleges bevezetéséről - véli Margarita Delgado. Az EKB a tervek szerint októberben hoz döntést a digitális euró bevezetéséről. A kezdeményezés elsődleges célja az európai pénzforgalom hatékonyságának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés