Előfizetői tartalom

Döntött a UBS: teljesen bekebelezi a Credit Suisse svájci üzletágát

Portfolio
A UBS Group bejelentette, hogy teljesen magába olvasztja a Credit Suisse-t Svájcban, és ezzel a csoporton belül több mint 10 milliárd dollárra növeli a költségmegtakarítási ambícióit. Bár többen is felszólaltak az integráció ellen a lehetséges negatív hatások miatt, a svájci bank mégis úgy véli, hogy ez a legjobb megoldás a pénzintézet és a svájci gazdaság számára.

A bejelentést a UBS első eredményjelentése mellett tette meg a bajba jutott versenytárs felvásárlása óta. A döntés valószínűleg ellenállásba ütközik Svájcban az esetleges munkahelyek megszűnése miatt. A UBS feltehetően azért döntött a Credit Suisse belföldi üzletágának teljes integrálása mellett, mivel ez volt a márciusban felvásárolt pénzintézet egyetlen olyan részlege...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés