Előfizetői tartalom

Erős kezdés: kijöttek az MBH Bank történetének első számai

62 milliárd forintos számviteli nyereséggel és 51 milliárdos egyszeri tételekkel korrigált eredménnyel zárta a második negyedévet az MBH Bank, mindkét szám jócskán felülmúlja az egy évvel korábbi bázisértékeket. A bruttó ügyfélhitel-állomány 6,5%-kal, a betétállomány 0,1%-kal gyarapodott a banknál egy év alatt.

Az MBH Bank három vezetője is beszélni fog a Portfolio közelgő Future of Finance 2023 konferenciáján, érdemes mielőbb regisztrálni az eseményre!

Május 1-jén alakult meg az MKB Bank és a Takarékbank egyesüléséből az MBH Bank, a társaság számait azonban nem most látjuk először így egyben, hiszen már tavaly óta konszolidált számokat közölnek. Az MBH Bank történetének első negyedéve nem sikerült rosszul:

az 51 milliárdos korrigált adózott eredmény azt jelenti, hogy az első félévet 33,8%-os korrigált tőkearányos nyereséggel zárt a hitelintézet.

A második negyedév jelentős sztorija volt a bankrendszer számára, hogy elkezdődött a jegybanki kamatok csökkentése, a számukra legérdekesebb egynapos betéti kamatláb 18%-ról 16%-ra olvadt. Szerepe lehetett ennek abban, hogy az előző negyedéviről 8%-kal csökkent az MBH Bank kamateredménye, de az egy évvel ezelőttinél jóval magasabb kamatkörnyezetnek köszönhetően éves összevetésben még mindig 42%-os a növekedés. A jutalékeredmény 3%-kal csökkent egy év alatt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés