Előfizetői tartalom

Baljós árnyék terebélyesedik a világ túloldalán: maga alá temeti a gazdaságot?

Látszólag teljesen rendben van a kínai bankszektor: az elmúlt egy évben a likviditási mutatók javultak, a nemteljesítő hitelek aránya csökkent, a pénzintézetek pedig a lassuló gazdaság ellenére is növelni tudták a profitjukat. A hivatalos adatok mögött azonban egy rendkívül nagy kockázat húzódik meg: részben a laza szabályozói körülmények, részben pedig a kínai gazdaság sajátossága miatt évtizedek alatt egy olyan árnyékbankrendszer nőtt ki a földből a hagyományos mellé, amelynek mérete mára már a brit GDP-t is meghaladta. Az elmúlt évek eseményei és a gazdasági nehézségek viszont több olyan nagyvállalatot is a csőd szélére sodortak, amelyek eddig meghatározó tényezői voltak a kínai iparnak. A bankrendszer jövőjével részletesen foglalkozunk a Portfolio szeptember 20-i Future of Finance konferenciáján, érdemes még most regisztrálni a rendezvényre!

Future of Finance 2023 Fontos téma lesz ez a Portfolio közelgő Future of Finance 2023 konferenciáján, érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Szokatlan év volt a tavalyi a globális, így a kínai bankszektor számára is: globális szinten fokozódó geopolitikai feszültségeket, egyre súlyosbodó energia-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés