Előfizetői tartalom

Meglepő lépés Putyintól: bevezetik az iszlám bankrendszert Oroszországban

Idén szeptember 1-től bevezette Oroszország az iszlám bankrendszert egy kétéves kísérleti program keretében. Bár az iszlám bankolás az országban eddig is jelen volt, csupán „félhivatalosan” működött, e hónap elejétől viszont négy muszlim többségű tartományban - Tatárföld, Baskíria, Csecsenföld és Dagesztán – hivatalosan is megjelenik. Ha a program sikeresnek bizonyul, a tervek szerint a szabályozásokat az ország többi részén is bevezetik. De mi az az iszlám bankrendszer, miben különbözik a nyugatitól? Többek között erre a kérdésre keressük a választ az alábbi cikkünkben, a globális bankrendszer jövőjével pedig részletesen foglalkozunk a Portfolio Future of Finance 2023 konferenciáján is, nem érdemes lemaradni a rendezvényről!

Future of Finance 2023 A bankszektor jövőjével kiemelten foglalkozunk a Portfolio szeptember 20-i Future of Finance 2023 konferenciáján, még nem késő regisztrálni a rendezvényre! Információ és jelentkezés Putyin többéves huzavona után augusztus 4-én aláírta azt a rendeletet, ami hivatalosan is engedélyezi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés