revolut sajat
Bank

Újdonság jön a Revolut appba: így küzdenek a csalások ellen

Portfolio
A Revolut egy új, ingyenesen elvégezhető tanfolyamot tett elérhetővé az alkalmazásban. A kurzus célja, hogy felvilágosítsa az ügyfeleket a csalásokról, illetve különböző eszközöket és technikákat bocsásson a rendelkezésükre, amelyekkel megvédhetik a pénzüket - olvasható a Revolut közleményében.
A banki kiberbiztonságról, a csalásokról is szó lesz a Portfolio november 7-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

A Nemzetközi Csalás Elleni Szövetség (Global Anti-Scam Alliance, GASA) legfrissebb adatai alapján a csalások világszerte több mint 50 milliárd euró veszteséget eredményeztek 2021-ben, a Revolut új felmérése pedig arról tanúskodik, hogy a magyarországi lakosság egyre több csalásnak és átverésnek van kitéve.

A Revolut megbízásából a Dynata által végzett kutatás eredményei szerint a fogyasztók 77%-ának feltűnt az online csalások és átverések számának növekedése, 35%-uk bevallotta, hogy korábban (csak az elmúlt egy évben) már csalás áldozatául esett, 36%-uk pedig ismer olyat, akivel ez megtörtént.

A Revolut a saját elemzése alapján megállapította, hogy a legelterjedtebb csalástípusok a befektetési, a megszemélyesítő (amikor valaki másnak adják ki magukat a támadók) és vásárlási csalások.

A Revolut kutatása szerint a fogyasztók mindössze 17%-a véli úgy, hogy az esetek többségében képes lenne kiszúrni az átveréseket. Sőt, a válaszadók 41%-a még soha nem hallott közösségimédia-platformokon történő átverésről, 14%-uk arról számolt be, hogy könnyen előfordul, hogy nem veszik észre a közösségi médiában megjelenő hamis hirdetésekre utaló jeleket, és csupán 18%-uk mondta azt, hogy tudja, miként ellenőrizze le egy közösségimédia-hirdetés hitelességét.

A Revolut magyar nyelven is elérhető kurzusa öt leckéből áll: a csalásokról szóló általános bevezető után a vásárlási, befektetési, megszemélyesítő és számlaátvételi csalásokról szól egy-egy modul. A tanfolyamot a Revolut saját csalási szakértői állították össze, és a leggyakoribb csalástípusokat mutatja be. A leckék anyaga ismerteti a csalások különböző típusait, azt, hogy az ügyfelek miként védhetik meg magukat ezekkel szemben, és valós példákkal szemlélteti, hogyan is nézhetnek ki ezek a csalások. Minden egyes lecke végén az ügyfelek próbára tehetik a frissen szerzett tudásukat.

A banki kiberbiztonságról, a csalásokról is szó lesz a Portfolio november 7-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

Címlapkép forrása: Portfolio

teherhajók fekete-tenger
hőség stressz ipar meleg gyár raktár
egyiptom piramisok
maggiore tó olaszország
ukrajna-lengyelorszag-szlovakia-csehorszag
eso-zivatar-idojaras-magyarorszagon-milyen-idojaras-lesz-ma-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-varhato-esernyo-sarga-riasztas-sarga-figyelmeztetes-sarga-veszelyjelzes
niger
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
bankkartya_hitelkartya_bank_card