deutsche bank frankfurt getty stock
Bank

Nagy bajok vannak a Deutsche Banknál, a felügyeleti hatóság is közbeléphet

Portfolio
Németország pénzügyi szabályozója, a BaFin bírálta a Deutsche Bankot a Postbank integrációjával kapcsolatos ügyfeleket sújtó "elfogadhatatlan" problémák miatt, amelyek többek között az ügyintézési idők meghosszabbodását jelentették. 

A Deutsche Bank, Németország legnagyobb bankja a 2008-as globális pénzügyi válság idején kezdte meg a Postbank felvásárlását. A kiterjedt ügyfélköréről és a német postarendszerhez való mély kötődéséről ismert Postbank több éven át kihívást jelentő integrációnak bizonyult a Deutsche Bank számára.

Júliusban a Deutsche Bank bejelentette, hogy sikeresen lezárta a Postbank integrációjának utolsó szakaszát. Alig két héttel később azonban a BaFin, a folyamatot felügyelő szabályozó hatóság jelentős zavarokról számolt be a Postbanknál:

ezek a zavarok többek között az online szolgáltatások működési gondjait, az ügyfélszolgálat elérhetőségének nehézségeit és az ügyintézési idők meghosszabbodását jelentették.

A BaFin figyelmeztetett, hogy amennyiben szükségesnek ítéli, végrehajtja a szükséges felügyeleti intézkedéseket.

Mark Branson, a BaFin vezérigazgatója azonban továbbra is bírálta a Deutsche Bankot az előbb említett problémák miatt. A Sueddeutsche Zeitung című német lapnak kedden megjelent interjúban Branson "elfogadhatatlannak és példátlannak" nevezte a helyzetet. A vezér kiemelte: a Deutsche Bankra jóval több panasz érkezett az elmúlt időszakban, mint az egy intézményre jutó átlagos mennyiség.

Branson sürgette a banki tisztviselőket, hogy haladéktalanul foglalkozzanak ezekkel a problémákkal és orvosolják azokat. A kritikákra és az ügyfélpanaszokra válaszul a Deutsche Bank bocsánatot kért az okozott kellemetlenségekért, és közölte, hogy dolgoznak a megoldáson.

Forrás: Reuters

Címlapkép forrása: Getty Images

daniela-santanche-matteo-salvini
orosz-ukran-haboru-terkep-ukrajna-ellentamadas-frontvonal
idojaras-eso-esernyo-figyelmeztetes-narancs-riasztas-idojaras-jelentes-idojaras-elorejelzes-idojaras-magyarorszagon-milyen-ido-lesz-milyen-idojaras-lesz-milyen-idojaras-varhato-idojaras
kina-europai-unio-eu-zaszlo
puskas-arena-budapest

Holdblog Peak nonszensz

Vendégünk Kun-Welsz Edit, témánk számos, közte WeWorkkel, szunnyadó vulkánokkal, Matáv-kudarcokkal. Valamint megünnepeljük...

2023. október 17.
Budapest Economic Forum 2023
2023. november 9.
Gen Z Fest /Green
2023. szeptember 28.
Property Investment Forum 2023
2023. október 11.
Pécs - Új lendület a hazai vállalkozásoknak!
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Ez is érdekelhet
bankkartya_hitelkartya_bank_card