Előfizetői tartalom

Az emberiség legnagyobb shortja zajlik a világban, darabjaira hullhat a bankok üzleti modellje

Portfolio
Integrált intézményből platformok laza hálózatává válhatnak a bankok, legalábbis amelyek sikeres üzleti modellre törnek, most ugyanis a bankok többsége tulajdonosi értéket rombol. Úgy néz ki, hogy a sikeres bankok szektorokon átívelő módon fognak alapvető ügyfélérdékeket kiszolgálni, erre egyre több példa van a világban – mondta Dietz Miklós, a McKinsey Kanadában élő senior partnere a Future of Finance 2023 konferencián tartott online előadásában.

Dietz Miklós többek között az alábbiakról beszélt: Az elmúlt 2 év jó és rossz hírekben is gazdag volt a bankolás világában. Végre emelkedtek a kamatok, a marzsok, a bankok erős tőkehelyzetben kezdték el ezt a felívelő ciklust. Mindeközben az elmúlt év számos kihívást is rejtett, nagyon sok és híres bank egyszerűen eltűnt (például az SVB). A bankrendszer részvényeivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés