Előfizetői tartalom

Megszólaltak a vállalati pénzügyesek: nehéz az idei év, ügyesnek kell lenni

Portfolio
Nagy kihívást jelent az alapanyag- és energiaárak alakulása, valamint a forint árfolyamingadozása a cégek számára, de ügyes pénzügyi intézkedésekkel jelentősen mérsékelni lehet a negatív hatásokat, mint ahogy a banki hitelkínálat szűkülése, a kamatok emelkedése is kezelhető – derült ki a Future of Finance 2023 konferencia vállalati pénzügyekről szóló szekciójában. A családi vagyonkezelés optimális kialakításáról Markus Schuller, az UBM Holding Nyrt. pénzügyeiről és ESG-kihívásairól pedig Janositz Balázs tartott előadást.

A 2022-es CFO of the year díj kitüntetettje, Janositz Balázs, az UBM vezérigazgató-helyettese és CFO-ja (alábbi képünkön) előadásában többek között az alábbiakról beszélt: takarmánygyártó és top3-as gabonakereskedő cég az UBM, csaknem 240 milliárdos árbevétellel és 9 milliárdos EBITDA-val, Magyarország mellett Romániában, Szerbiában és Ausztriában, sőt most már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés