Előfizetői tartalom

Lecsapott az MNB: 320 millió forintos bírságot szabott ki jogosulatlan tevékenység miatt, feljelentést is tett

Portfolio
320 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki a Magyar Nemzeti Bank a SAFIS EVO Inc.-re engedély nélküli befektetési alapkezelési tevékenység végzése miatt, továbbá egy magánszemélyre 32 millió forint összegű piacfelügyeleti bírságot rótt ki annak a jogosulatlan tevékenységben való közreműködése miatt. A jegybank a bírság mellett azonnali tiltásról is döntött és feljelentést is tesz.

A jegybank 2018-ban azonnali hatállyal megtiltotta a társaság de facto elődjének, a Safis-EVo Zrt-nek, hogy az MNB engedélye nélkül pénzügyi szolgáltatási tevékenységet folytasson, amiért 27 millió forintos bírságot is kiszabott. A Safis-EVO Zrt. tevékenységével összefügésben az MNB akkor jogosulatlan pénzügyi tevékenység, csalás, tiltott piacbefolyásolás és hamis magánokirat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés