Előfizetői tartalom

Virág Barnabás: 627 milliárddal fizetett többet az MNB a bankoknak, mint tavaly

Portfolio
A magyar hitelintézeti szektor 675 milliárd forint adózott eredményt ért el az idei első félévben, szemben a tavalyi mintegy 200 milliárddal, köszönhetően annak, hogy az MNB-től szerzett kamatjövedelem 627 milliárd forinttal emelkedett, miközben a többi kamatjövedelem 240 milliárd forinttal csökkent – hívta fel a figyelmet a Közgazdász-vándorgyűlésen az MNB alelnöke, aki előadásában a globális és a magyar bankrendszer helyzetét értékelte.

A bankrendszer első féléves eredményéről írt cikkünk itt olvasható: Kapcsolódó cikkünk 2023. 09. 04. Soha nem látott nyereséget villantottak a magyar bankok - honnan dől a pénz? Virág Barnabás, az MNB alelnöke a bankvezéri kerekasztal-beszélgetést felvezető előadásában elmondta: az inflációs nyomás és az emelkedő kamatok globális szinten komoly teszt elé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés