Előfizetői tartalom

Megkapták az európai bankok a bázeli bizonyítványt

Portfolio
Az Európai Unió bankjai nagyrészt megfelelnek a szigorúbb globális tőkeszabályoknak, amelyek célja a pénzügyi válságok elleni ellenállóképesség megerősítése - közölte az EU bankfelügyelete. Az Európai Bankhatóság (EBA) kedden közölte, hogy ezeknek a bankoknak a 2028-as határidőig mindössze további 600 millió eurót kell tartalékként megképezniük. 

A régió bankfelügyeleti hatósága szerint az Európai Unió bankszektora nagyrészt megfelel a gazdasági visszaesés elleni védekezésre szolgáló szigorúbb globális tőkeszabályoknak. A felügyelet kedden arról számolt be, hogy az uniós bankoknak a 2028-as határidőig mindössze további 600 millió eurót kell előteremteniük. 2017-ben a Bázeli Bizottság globális szabályozó testületként...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés