Előfizetői tartalom

Hivatalos: bankot vett az MBH Bank Magyarországon

Portfolio
Lezárult a Duna Takarék Bank Zrt. közvetlen többségi részesedésének a megvásárlása, a győri központú pénzintézet ezentúl az MBH Bank Nyrt. 98,46%-os közvetlen tulajdonát képezi – tette közzé az MBH a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Az ügylet a Magyar Nemzeti Bank szeptember 15-i engedélye alapján ma sikeresen megvalósult.

2022-es beszámolója alapján a korábbi takarékszövetkezeti összeolvadásból kimaradó Duna Takarékszövetkezetből létrejött Duna Takarék Bank 2,6 milliárd forintos adózás utáni eredménnyel zárta a múlt évet, emellett 128,3 milliárd forintos mérlegfőösszeggel és 7,2 milliárd forintos saját tőkével és 14 fiókkal rendelkezett. A Duna Takarék Bank mostantól az MBH Csoport...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés