Előfizetői tartalom

Nagy változás jön a magyar betétbiztosítónál, egyszerűbb lesz pénzhez jutni

Portfolio
Új kártalanítási eljárást vezet be az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA): egy jövőbeli kártalanítás esetén az ügyfeleknek lehetőségük lesz online bejelenteni azt a számlaszámot, amelyre kérik a kártalanítás összegét, ezzel gyorsítva és egyszerűsítve a folyamatot – derül ki a betétbiztosító közleményéből. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) üdvözli az újítást: szerintük a fejlesztés erősítheti a fogyasztók bankrendszerbe vetett bizalmát, ami a pénzügyi stabilitás fontos alappillére – közölték.

Egy pénzintézet csődje esetén az OBA jelenleg 100 ezer euróig fizet kártalanítást a betéteseknek, a kártalanítási eljárás során a pénzt az ügyfélnek kell igényelnie egy általa megadott, másik banknál vezetett betéti számlára. Ez a folyamat most egyszerűsödik azzal, hogy az új számlaszámot már az oba.hu oldalán is be lehet jelenteni, ami nemcsak egyszerűsíti, de gyorsítja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés