FONTOS Rendkívüli árváltozás jön a benzinkutakon
 
Előfizetői tartalom

Megreformálják az Euribort, már jövőre életbe léphetnek a változások

Portfolio
Az Euribor bankközi kamatláb adminisztrátorai a kamatláb kiszámításához hozzájáruló bankok számának növelése érdekében a jövő évtől a kamatláb átalakítását javasolják. Több mint egy évtizeddel azután, hogy  manipulációs botrányok súlyosan rontották a bankközi kamatlábak hírnevét, az Euribor még még mindig több ezer milliárd eurónyi pénzügyi termék referenciakamataként működik.

Mára a Libort, az Euribor londoni megfelelőjét jórészt kivezették, helyébe a nagy központi bankok, például a Federal Reserve, az Európai Központi Bank és a Bank of England által összeállított egynapos kamatlábak léptek. Ezzel együtt is több ezer milliárd euró értékű pénzügyi termék, köztük jelzáloghitelek és autóhitelek, még mindig az euró bankközi kamatlábhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés