Előfizetői tartalom

Újabb európai ország lép a magyar útra: bankadót vetnek ki

Portfolio
Írország felülvizsgálja a bankokra kivetett adó számításának módját, miután bejelentette, hogy jövőre 200 millió eurót kívánnak beszedni az intézkedésből, szemben a 2023-as 87 millió euróval - közölte Michael McGrath pénzügyminiszter kedden a Reuters beszámolója szerint. Ezzel Írország beállt azon országok sorába, melyek az emelkedő kamatlábakból származó nagyobb banki nyereséget adóztatják meg.

Az ír bankadó korábban évi 150 millió eurós költségvetési bevételt jelentett, miután egy évtizeddel ezelőtt, a bankválságot követően bevezették, ám ez az összeg tavaly 87 millió euróra csökkent, miután az ország öt lakossági bankja közül kettő bejelentette, hogy kivonul a piacról. Az ír pénzügyminiszter, Michael McGrath egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés