Előfizetői tartalom

Meglepte az elemzőket az UniCredit, nem fogják befizetni az új olasz különadót

Portfolio
Az elemzői konszenzusban szereplő 1,9 milliárd euróval szemben 2,32 milliárd euró volt az olasz UniCredit bankcsoport  három havi profitja, amiből a magyar leánybank 94 millió eurót szállított. Az új olasz különadó megfizetése helyett él a társaság a törvény adta lehetőséggel, hogy az összegből inkább tartalékot képezzen.

A magas kamatbevételeknek köszönhetően a vártnál nagyobb, 36%-os éves nyereségnövekedésről számolt be harmadik negyedéves gyorsjelentésében az olasz UniCredit bankcsoport, és erőteljesen alakultak a társaság hitelezésből származó bevételei. A nettó kamatbevételek 45%-kal nőttek, így az év egészében a korábban vártnál nagyobb, 13,7 milliárd eurót érhet el a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés